ZNA zoekt 100 zorgbuddy’s

Ondersteuning voor verpleegkundigen bij zorg voor patiënten

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen zoekt op korte termijn honderd ‘zorgbuddy’s. Deze extra krachten nemen in ZNA-ziekenhuizen zorgondersteunende en administratieve taken over van de verpleegteams. Zo kunnen de verpleegkundigen zich maximaal wijden aan hun patiënten, en ook bij sterk stijgende aantallen covid-patiënten kwalitatieve zorg blijven bieden. De zorgbuddy’s worden betaald en krijgen een contract voor drie maanden. De eerste kandidaten kunnen volgende week al aan de slag. Alle info is te vinden op www.zna.be/100paarhelpendehanden.

 

Maximaal handen aan het bed en veerkracht behouden

Door de toename van het aantal covid-patiënten is alle hulp welkom. De verzorging van covid-patiënten vereist tot dubbel zoveel personeel. Daarnaast kampen alle ziekenhuizen met uitval door ziekte of quarantaine voor medewerkers.

Fons Duchateau, voorzitter ZNA:

‘Met zorgbuddy’s wil ZNA de verpleegteams werk uit handen nemen. Zo krijgen ze  ademruimte om genoeg handen aan de bedden te blijven voorzien, en behouden ze hun veerkracht. De buddy’s nemen een aantal taken over van de verpleegkundigen, zodat die ten volle hun expertise kunnen inzetten. ZNA zoekt zowel zorgbuddy’s als administratieve buddy’s voor zorgverleners. De verpleegkundige geeft aan wat de buddy kan doen. De medische zorg blijft voor de verpleegkundige.’

Zorgbuddy’s voeren taken uit uit die geen specifieke kennis over zorg vereisen. Het gaat bijvoorbeeld om de maaltijdbedeling, begeleiding van patiënten, aanvulling van producten en verschoning van bedden.

Administratieve buddy’s nemen administratieve taken over. Het gaat bijvoorbeeld om de voorbereiding van opnamedossiers, in orde brengen van attesten en beantwoorden van telefoons.

Daarnaast mogen de buddy’s zich ook van hun sociale kant laten zien: patiënten in contact brengen met hun familie, een praatje slaan met de patiënten en de krant voorlezen.

 

100 helden met goede sociale vaardigheden

Wouter De Ploey, CEO ZNA:

‘Voor deze job met een hart zoeken we honderd helden met goede sociale vaardigheden die nu mogelijk zonder werk zitten. Bijvoorbeeld mensen uit de toeristische sector, de horeca of de evenementensector. Als buddy krijg je opleiding en ondersteuning op de werkvloer. Je hebt een contract voor drie maanden. Bovenal heb je de eeuwige dankbaarheid van onze patiënten en zorgverleners en lever je een enorme bijdrage aan de maatschappij.’    

Een diploma als verpleegkundige of zorgkundige is geen vereiste. Kandidaten moeten wel vlot Nederlands spreken en goed met mensen kunnen omgaan. De buddy’s krijgen een dag opleiding, op de werkvloer is er begeleiding van één coach per vier buddy’s.

 

Loon, premie en maaltijdcheque

De zorgbuddy’s gaan in eerste instantie aan de slag in ZNA Middelheim (Antwerpen), ZNA Stuivenberg (Antwerpen) en ZNA Jan Palfijn (Merksem). Op termijn kunnen er sites bij komen. Werken gebeurt in een vroege of late shift. De buddy’s krijgen een contract voor drie maanden (eventueel verlengbaar). Bovenop het brutoloon is er een premie voor flexibel werk, een woon-werkvergoeding en een maaltijdcheque van 7 euro per gewerkte dag.

Michaël Lescroart

Woordvoerder, Kabinet Fons Duchateau

Tom Van de Vreken

Woordvoerder, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op elf sites omvat de groep drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, twee medische centra en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be