ZNA-ziekenhuizen werven massaal aan

200 jobs wachten op het juiste talent

ZNA zet voluit in op de toekomst en dat is merkbaar in het aantal vacatures. Het Antwerps ziekenhuisnetwerk zoekt  200 nieuwe medewerkers die de toekomstplannen mee in goede banen kunnen leiden.  Patiënttevredenheid is daarbij de belangrijkste drijfveer.

 

Ambitieuze plannen

Het gaat hard voor ZNA: de bouw van ZNA Cadix, een gloednieuw ziekenhuis aan Park Spoor Noord, de invoer van een elektronisch patiëntendossier en de verdere samenwerking met de GZA-ziekenhuizen zijn maar enkele voorbeelden van uitdagende meerjarenprojecten die momenteel lopen. Tel daar de toenemende vergrijzing bij en je ziet meteen dat de uitdaging voor het vinden van het juiste personeel zich niet beperkt tot staffuncties.

 

Verschillende profielen nodig

De nood aan verpleegkundigen is hoog, niet alleen bij ZNA. In de komende 10 jaar gaat 20% van het totaal aantal verpleegkundigen bij ZNA met pensioen.

“Zorg zal in de toekomst op een meer diverse manier georganiseerd worden en zal niet noodzakelijk in een ziekenhuis plaatsvinden, maar de vraag naar verpleegkundigen neemt daardoor niet af”, verduidelijkt voorzitter Fons Duchateau. Een heel concreet voorbeeld van de nood aan bijkomende mensen is de aanwerving van 20 voltijds geriatrisch verpleegkundigen bovenop de bezetting zoals voorzien door de overheid. Een ander voorbeeld is de uitbreiding van de revalidatie-afdeling in ZNA Hoge Beuken die vraagt om extra zorgmedewerkers. ZNA zoekt naast zorgpersoneel ook andere profielen: “Als grootste zorgverstrekker van België hebben we ook nood aan onder meer ingenieurs ict-ers, hr-medewerkers, schoonmakers en financiële talenten. Voor elk wat wils dus.”, gaat Duchateau verder.

 

Ruimte geven voor groei

Al is de nood aan nieuwe medewerkers hoog, ZNA wil niet zomaar snel snel alle vacatures invullen.

“We hanteren het principe ‘de juiste man op het juiste moment op de juiste plaats’, zegt Diederik Van Noten, HR-directeur bij ZNA. “We willen maximaal inzetten op talent. Nieuwe medewerkers moeten zich goed voelen in onze organisatie, die vooral warm moet zijn. We willen niet alleen zorgen voor onze patiënt, maar ook voor elkaar.” En dat uit zich niet alleen in loon. Medewerkers ruimte geven, hen kansen bieden om te groeien en hun talenten te ontwikkelen. Allemaal zaken waar ZNA sterk op inzet. “Net daarom heeft ZNA ook zo’n sterk opleidingsaanbod. Collega’s kunnen zich zowel via interne als externe opleidingen bijscholen.”

En dat is niet alles: werken bij de grootste zorgverstrekker van België betekent dat je kan doorgroeien tot een superspecialist in je vakgebied. En wat als het nog wat meer mag zijn? Ook daar biedt ZNA oplossingen, vindt Van Noten.

‘Wie ambities koestert, kan op beide oren slapen, want doorgroeimogelijkheden zijn hier genoeg. Er zijn tal van medewerkers die op termijn zijn doorgegroeid naar een leidinggevende functie en daar uitstekend functioneren.” Groeien hoeft niet per sé verticaal. “Ik merk dat er binnen ZNA heel wat mensen zijn die de ambitie hebben om van verschillende dingen te proeven, om zich breed te ontwikkelen. Daar zetten we ook meer op in nu.” Medewerkers die graag een andere job willen doen binnen de organisatie, bekijken samen met de dienst HR wat hen wel ligt en solliciteren dan intern. “Er is hier zo veel wat je kan doen. Het komt er voor ZNA gewoon op aan om mensen kansen te geven. Dat zorgt voor een grotere jobtevredenheid en gelukkige medewerkers, wat uiteindelijk ook zal leiden tot nog meer tevreden patiënten. En daar doen we het voor.”, besluit Van Noten.

 

Jobmarkt op 4 maart

Een van die kansen volgt op 4 maart. Dan organiseert ZNA een jobmarkt in ZNA Middelheim. Je maakt er kennis met de 200 openstaande vacatures. Iedereen is er welkom voor een kop koffie bij de ZNA-experts, tips voor een optimaal cv en een eerste sollicitatiegesprek. De jobmarkt is open van 12.00 u. tot 19.00 u. Meer info vind je op zna.be/jobmarkt.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op 8 sites omvat de groep 3 algemene ziekenhuizen, 7 dagcentra, 6 gespecialiseerde ziekenhuizen en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te wrek. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

[email protected]

www.zna.be