ZNA test preventief medewerkers en patiënten op COVID-19

‘Foto’ van volledige ziekenhuis om mogelijke besmettingsbronnen op te sporen

ZNA gaat preventief medewerkers en patiënten van de Middelheim-site testen op COVID-19. De voorbije dagen werden daar enkele interne besmettingen vastgesteld die niet aan elkaar te linken zijn. Om een volledig beeld te krijgen van patiënten en medewerkers die positief zijn, start een algemeen brononderzoek. Het ziekenhuis wacht niet op de resultaten daarvan die eind deze week verwacht worden en neemt nu al extra maatregelen. Tot nu toe is de Britse variant niet vastgesteld in ZNA. De inentingen met het Moderna-vaccin in ZNA Middelheim blijven lopen.
 

CEO Wouter De Ploey:

“Om kort op de bal te spelen, nemen we meteen bijkomende maatregelen. In ZNA Middelheim en ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis werken de medewerkers van de betrokken afdelingen voortaan achter gesloten deuren en is de toegang voor andere diensten beperkt. Deze medewerkers mogen niet naar een andere afdeling gaan. Er komen bijkomende ruimtes voor briefings, eet-, en pauzemomenten, zodat er altijd voldoende ruimte is om 1,5 meter afstand te houden. Op deze afdelingen geldt al een opname- en bezoekstop, medewerkers en patiënten worden er om de vijf dagen getest.”

Op alle sites waar twee of meer besmettingen zijn vastgesteld dragen de medewerkers van die afdeling standaard een FFP2-masker (i.p.v. een chirurgisch masker) en een faceshield.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op 8 sites omvat de groep 3 algemene ziekenhuizen, 7 dagcentra, 6 gespecialiseerde ziekenhuizen en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te wrek. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

[email protected]

www.zna.be