ZNA organiseert kampioenschap telefoon-werpen

Ziekenhuismedewerkers gooien stress van zich af vóór de vakantie

Maandag 27 en donderdag 30 juni organiseert Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) op vier sites een kampioenschap draagbare-telefoonwerpen. Zo kunnen ZNA-medewerkers voor de grote vakantie begint de stress letterlijk van zich af gooien. Want ook nu de pandemie wat is gaan liggen, blijft de werkdruk in ziekenhuizen hoog. De draagbare telefoon staat symbool voor die werkdruk en de bijhorende stress.

 

“Wens omzetten in werkelijkheid”

Psychologe Heidi Luypaert van het zelfzorgteam:

“Nu de vakantie voor de deur staat willen we onze medewerkers helpen ontstressen. Om stoom af te blazen kunnen de collega’s van vier sites maandag en donderdag een draagbare telefoon (of DECT (*)) zo ver of precies mogelijk gooien. De rinkelende telefoon staat symbool voor werkdruk en stress. Iedereen kent wel die momenten waarop je de telefoon liefst van al zo ver mogelijk wil weggooien. Na twee heel stressvolle jaren geven we onze collega’s de kans om die wens ook om te zetten in werkelijkheid.”

(*) Een DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunication) is een draagbare telefoon, veelgebruikt in ziekenhuizen. Een DECT-telefoon bestaat uit een basisstation en een draadloze handset. Hiermee blijven ziekenhuismedewerkers bereikbaar op de hele site en zijn ze niet gebonden aan een telefoon met een snoer.

Wim Van de Waeter, algemeen directeur Patiëntenzorg, :

“Het DECT-werpen is een ludieke manier om alle opgebouwde frustraties, spanning en stress eens los te laten, of in dit geval van ons af te gooien. Want we hebben een paar stevige jaren achter de rug. En omdat we het belangrijk vinden dat onze collega’s  eens kunnen ontspannen op het werk, organiseren we een kampioenschap telefoonwerpen. Naast de mogelijkheid om te ontladen, is het DECT-werpen een leuke en verbindende activiteit voor het personeel. Elkaar ontmoeten op het grasplein, supporteren, de beste worp uit de mouw schudden en strijden voor een prijs voor je team of afdeling: dat is een fijne onderbreking van de dagelijkse opdrachten en taken.”

Zo ver of precies mogelijk gooien

Afhankelijk van de ruimte op de site zijn er twee mogelijke opdrachten.

  1. De eerste is de draagbare telefoon zo ver mogelijk gooien op een afgebakend terrein. Hoe verder, hoe meer punten. Deelnemers mogen één keer gooien.
  2. De andere mogelijkheid is de telefoon zo precies mogelijk gooien op een afgebakend terrein. Hier mogen deelnemers twee pogingen doen, de scores van de worpen worden opgeteld. Het speelterrein is opgedeeld in een aantal vakken met punten die oplopen volgens de afstand: van tien punten in het begin tot tweehonderd punten achteraan. Vóór het vak met tweehonderd punten ligt een gevarenzone met nul punten.

Er zijn aparte klassementen voor mannen en vrouwen. Per site is er een prijs voor de man en vrouw met de beste worp. De teams van de winnaars krijgen een aantal dagen een ontspannende massagestoel op de afdeling.

Voor het kampioenschap worden kapotte en onherstelbare DECT-toestellen gebruikt. Na afloop  worden ze gerecycleerd.

Gooien op 4 sites

Vier ZNA-sites nemen deel. Op maandag 27 juni is het de beurt aan ZNA Stuivenberg, ZNA Erasmus en ZNA Hoge Beuken. De eerste twee gooien zo precies mogelijk, in ZNA Hoge Beuken gaat het om de afstand. Donderdag 30 juni gooien de medewerkers van ZNA Jan Palfijn zo ver mogelijk.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op elf sites omvat de groep drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, twee medische centra en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be