ZNA Cadix zet op 17 maart deuren eenmalig open voor grote publiek 

6000 bezoekers welkom op Dag van de Zorg 

Op zondag 17 maart 2024 gooit ZNA Cadix zijn deuren open voor het grote publiek. Voor de Dag van de Zorg kunnen zesduizend bezoekers eenmalig een blik werpen achter de schermen van het nieuwste ziekenhuis van het land. Tijdens rondleidingen, workshops en lezingen maken ze kennis met de werking van het ziekenhuis, de gebruikte technologie en de verschillende jobs. 560 bezoekers kunnen op de zestiende verdieping genieten van het uitzicht op de stad en de haven.  

Geïnteresseerden zijn zondag welkom van 10 tot 17 uur. ​ Inschrijven om langs te komen is niet nodig, maar vol is vol.

 

Bijna 70 activiteiten 

CEO Eddy Aerts: ​ 

“Om mensen te laten kennismaken met de prachtige sector die de zorg is, zetten we graag de deuren van ons nieuwste ziekenhuis eenmalig open voor het grote publiek. Wie wil weten wat we allemaal doen in een ziekenhuis en welke technologie we inzetten, is van harte welkom. We hebben een uitgebreid programma met rondleidingen, lezingen en praktische sessies op een interactieve markt over vier verdiepingen. Daarnaast kun je ook genieten van het prachtige uitzicht op de stad Antwerpen en de haven.” ​ 

Het programma omvat bijna zeventig activiteiten: acht rondleidingen, negen lezingen, één workshop en vijftig standjes op een interactieve markt. Het overzicht is te vinden op www.zas.be/dag-van-de-zorg.

Voor de rondleidingen is vooraf inschrijven via de website nodig, voor de lezingen of een bezoek aan de markt is dat niet het geval. Voor de markt en de lezingen kan je ter plekke kiezen uit het aanbod. ZNA raadt aan om op tijd te komen voor de lezingen, want: vol is vol. 

 

Rondleidingen, lezingen en interactieve markt

Hierna een greep uit het aanbod. 

 

Rondleidingen  

 • ZNA Cadix 360°: bezoek aan de derde en zestiende verdieping met een prachtig uitzicht. Opgelet: er zijn maximaal 80 plaatsen per uur voor deze rondleiding. 
 • Het traumatraject: ervaar hoe het ziekenhuis omgaat met spoedgevallen en krijg inzicht in snelle, levensreddende behandelingen. ​ 
 • Zorgen met hart en ziel: rondleiding langs de geriatrie in ZNA Cadix. 
 • Workshop ademen met aandacht. 
 • Nierdialyse in detail. 

 

Lezingen 

 • Jongeren en risico’s in de online wereld (forensisch psycholoog Zohra Lkasbi) ​ 
 • Brandwonden voorkomen: essentiële tips voor thuis (dr. Lieve De Cuyper) ​ 
 • 112 verhalen over spoed (spoedverpleegkundige Stef Vanlee) 

 

Interactieve markt 

 • Pijnkliniek: zie hoe virtual reality helpt bij pijnmanagement en therapie. ​ 
 • De glans van schoonmaken: test je vaardigheden met geavanceerde poetstoestellen. 
 • Intensieve zorg: volg een demonstratie van levensreddende vaardigheden in kritieke situaties en maak kennis met de gespecialiseerde medische uitrusting. Leer ook hoe je een verband moet aanleggen. 
 • Brandwondencentrum: zie hoe het brandwondencentrum geavanceerde virtual reality-brillen gebruikt om pijn te verminderen en herstel te versnellen. 
 • Biotechnische dienst: ervaar eens hoe het is om medische technologie te gebruiken. 
 • Levensgrote organen: wandel door een oor, een nier, een hart en hersenen. 

 

Bereikbaarheid ZNA Cadix

ZNA Cadix is makkelijk bereikbaar met de bus, tram en (deel)fiets. Wie met de auto komt, kan parkeren op P+R Luchtbal aansluitend De Lijn nemen. Parkeren onder het ziekenhuis kan ook, maar is betalend.

Website preview
Bereikbaarheid ZNA Cadix
Bereikbaarheid - parkeerinformatie
ZNA

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op elf sites omvat de groep drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, twee medische centra en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be