Vaccinaties in Antwerp Expo van start

Tijdelijke vaccinatiedorpen Antwerp Expo en Kinepolis vervangen vaccinatiedorp Spoor Oost

Woensdag 10 november vanaf 10.30 uur verwelkomt Antwerp Expo 2800 inwoners van Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem die zich laten vaccineren. Het gaat om zowel herhalingsvaccinaties voor 65-plussers als inwoners die hun eerste prik krijgen.

Nieuwe en tijdelijke vaccinatiedorpen in Antwerp Expo en Kinepolis vervangen vanaf nu het vaccinatiedorp op Spoor Oost dat vorige week de deuren sloot. Een afspraak voor vaccinatie maken kan via de website www.laatjevaccineren.be/registratie of de lokale corona-infolijn op 03 435 95 55.

 

Verschil met vaccinatiedorp Spoor Oost

Het vaccinatieparcours in de nieuwe vaccinatiedorpen is gelijkend aan dat op Spoor Oost. Inwoners melden zich aan bij de check-in, laten zich vaccineren en wachten vervolgens 15 minuten in de observatieruimte.

In tegenstelling tot op Spoor Oost is er geen check-out. Een ander verschil is dat open vaccinatiezones de cabines van Spoor Oost vervangen. Dit maakt een snelle opbouw en afbraak mogelijk. Zodra de vaccinaties in een tijdelijk vaccinatiedorp erop zitten, wordt het afgebroken en opgeborgen in enkele vrachtwagens.

Antwerps schepen van Gezondheidszorg Els van Doesburg:

"De cijfers bewijzen dat de strijd niet gestreden is. We hadden het allemaal liever anders gezien. De inwoners kunnen op ons blijven rekenen om ook die derde prik snel en efficiënt te krijgen.  Het succesverhaal van Spoor Oost zetten we gewoon voort in Antwerp Expo en Kinepolis. Ik roep onze senioren graag op om snel op hun uitnodiging in te gaan. Ook hier komen we door." 

 

Vaccinatiedorp Kinepolis van 15 tot en met 17 november

Van 15 tot en met 17 november wordt er gevaccineerd in vaccinatiedorp Kinepolis. In de week van 22 november is het opnieuw de beurt aan Antwerp Expo.

Inwoners die moeilijk te been zijn en zich niet kunnen verplaatsen naar de grote locaties, kunnen in december terecht tijdens een van de lokale vaccinatiedagen op onder meer Linkeroever en in Stabroek, Schoten en Wommelgem.

Bij het maken van een afspraak kunnen inwoners een locatie en/of een datum kiezen waar en wanneer ze hun vaccin laten toedienen. De beschikbaarheid en het type vaccin bepalen de locatie en de datum van vaccinatie.

Tom Van de Vreken

Woordvoerder, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op elf sites omvat de groep drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, twee medische centra en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be