Vaccinatiedorp Spoor Oost sluit op 30 september

Laatste eerste prikken op 6 september

Het vaccinatiedorp op Spoor Oost zet de laatste prikken op donderdag 30 september. Nu meer dan 82 procent van de volwassen bevolking is gevaccineerd, is de infrastructuur van het grootste vaccinatiedorp van het land niet langer nodig. Dit betekent niet dat de vaccinaties stoppen: er blijven kleinschaliger decentrale vaccinatiepunten.

 

Al 719 000 dosissen toegediend

Wie zich nog volledig wil laten vaccineren op Spoor Oost, heeft voomr de eerste prik tijd tot en met 6 september. Drie weken later volgt de tweede dosis. Registreren voor vaccinatie kan via de lokale corona-infolijn op 03 435 95 55. Bij VacCovid langsgaan tijdens de openingsuren kan ook, maar dan heb je wel een rijksregisternummer nodig. Tot en met eind augustus werden al 719 000 dosissen toegediend op Spoor Oost.

De meest kwetsbare inwoners  die in aanmerking komen voor een boosterprik (= de derde dosis), zullen die nog voor het einde van de maand krijgen in VacCovid. Informatie daarover volgt binnenkort.

 

“Nog een laatste lap erop”

Schepen van Gezondheidszorg Els van Doesburg:

“Antwerpen heeft meer dan 82 procent van de volwassen bevolking minstens eenmaal gevaccineerd. Iedere Antwerpenaar is uitgenodigd en heeft de kans gekregen om zich te beschermen tegen het virus. De grote infrastructuur van het vaccinatiedorp zal binnenkort niet meer nodig zijn. We blijven uiteraard voort vaccineren op verschillende locaties in de stad. Voor elke gewillige arm vinden we een oplossing. We maken het de komende week ook nog makkelijker. U registreren via de infolijn blijft de snelste weg naar het vaccin. Maar ook wie zich aanmeldt met zijn of haar identiteitskaart zal geholpen worden. We geven er in VacCovid nog een laatste lap op. Mijn dank aan iedereen die dit zo’n mooi succes heeft gemaakt.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op elf sites omvat de groep drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, twee medische centra en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be