Vaccinatiedorp Spoor Oost klaar voor gebruik

Generale repetitie vlot verlopen

Het vaccinatiedorp aan Spoor Oost is klaar om de Antwerpenaren te vaccineren. Dinsdagvoormiddag vond in VacCovid een generale repetitie met 250 figuranten plaats. Met deze dry run keken de stad Antwerpen en Ziekenhuis Netwerk Antwerpen na of alles in de praktijk vlot verloopt. Prof. dr. Dirk Ramaekers, hoofd nationale vaccinatietaskforce, volgde samen met zijn team de dry run.

 

Genoeg aan 1 doorloop

Een van de drie voorziene uren volstond om de verschillende stappen van het vaccinatiedorp grondig te testen: de controle van de e-tickets, het aanschuiven in de vaccinatierij, de vaccinaties, de scanning van het toegediende vaccin en het wachten na de vaccinatie. De inentingen werden gesimuleerd met placebospuiten, op de repetitie werden geen echte vaccins gebruikt.

Na één doorloop zat de repetitie erop, alleen enkele kleine aanpassingen zijn nodig. Zodra de vaccins er zijn, start het vaccinatiedorp met de inenting van zorgverleners. Als alles vlot verloopt, krijgen per uur 750 mensen hun vaccin aan Spoor Oost.

Fons Duchateau, voorzitter ZNA en schepen van Gezondheidszorg:  

"Dit was een geslaagde repetitie van het grootste vaccinatiedorp van het land. Onze ervaring met het testdorp naast de deur was hiervoor een grote troef, die we opnieuw inzetten. Het team kreeg dan ook welverdiende complimenten van de aanwezige experten. Nu kunnen we met vol vertrouwen beginnen aan de vaccinaties. " 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op elf sites omvat de groep drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, twee medische centra en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be