Vaccinatiedorp Spoor Oost herziet planning week 7 juni

Gevolg kleinere levering en leeftijdslimiet Johnson & Johnson

Door een kleinere levering van vaccins en de leeftijdslimiet voor het Johnson & Johnson-vaccin (J&J) past het Antwerpse vaccinatiedorp VacCovid zijn planning aan. Wie al een afspraak heeft, zal gevaccineerd worden op de vastgelegde datum.

Een aantal inwoners die een uitnodiging voor de week van 7 juni hebben gekregen en nog niet gereserveerd hebben, zullen hierdoor iets langer moeten wachten om een afspraak in te boeken. Het vaccinatiedorp vraagt uitdrukkelijk om de infolijn corona hiervoor niet te contacteren. Nieuwe informatie verschijnt op www.vaccovid.be.

Om de vaccinatiecampagne op schema te houden, heeft VacCovid de overheid gevraagd om snel voor een bijkomende levering te zorgen. Wie jonger is dan 41 en het J&J-vaccin zou krijgen, wordt automatisch omgezet naar het Pfizer-vaccin.

 

40 procent minder vaccins

VacCovid krijgt eind volgende week 22 000 vaccins minder dan aanvankelijk was aangekondigd. Het gaat om 6 000 vaccins van Pfizer en 16 000 van AstraZeneca. De week van 7 juni waren er 53 000 vaccinaties gepland. Meteen na het nieuws over de kleinere levering heeft het vaccinatiedorp het aantal vaccinatiemomenten voor die week verlaagd.

Tom Van de Vreken

Woordvoerder, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op elf sites omvat de groep drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, twee medische centra en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be