Vaccinatiedorp Spoor Oost gesloten door stormweer

Vaccinaties starten opnieuw om 13 uur

Door de hevige wind heeft het Vaccinatiedorp aan Spoor Oost om 10.15 uur om veiligheidsredenen zijn deuren gesloten. De geplande vaccinaties in de voormiddag zijn geannuleerd. Het gaat om 500 medewerkers van de eerstelijnszones en 65-plussers. Zij worden per sms geïnformeerd.

Om 13 uur herstarten de vaccinaties op een andere locatie, waar de voorbereide spuiten met het Pfizer-vaccin tussen 13 uur en 14.30 uur worden toegediend. Mensen die een afspraak hebben, moeten naar Spoor Oost komen. Daar vertrekken pendelbussen naar de nieuwe vaccinatielocatie.

Door deze aanpak kunnen de voorbereide spuiten binnen de toedieningstermijn gegeven worden. Eenmaal in de spuit moet het vaccin binnen de 6 uur toegediend worden.

Het testdorp aan Spoor Oost blijft tot nader order open. Dit is een veel kleinere constructie, die minder last heeft van de wind.

Tom Van de Vreken

Woordvoerder, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op 8 sites omvat de groep 3 algemene ziekenhuizen, 7 dagcentra, 6 gespecialiseerde ziekenhuizen en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be