Spoed ZNA Cadix opent om 13 uur

Spoed Stuivenberg sluit definitief om 12 uur

De dienst Spoedgevallen van het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix opent vanmiddag om 13 uur. Om 12 uur sluit de spoed van ZNA Stuivenberg definitief. Dat komt doordat het laatste materiaal moet worden verhuisd naar de nieuwe spoed.

De voorbije uren is met man en macht gewerkt om de spoeddienst vervroegd te kunnen openen. Normaal gezien zou de verhuis pas over tien dagen gebeuren. De vervroegde opening neemt veel druk weg van de spoeddiensten in de naburige ziekenhuizen.

De spoed van ZNA Stuivenberg is een van de drukste van het land. Jaarlijks verzorgt die meer dan 41000 patiënten, gemiddeld 110 per dag.

De andere diensten van ZNA Stuivenberg verhuizen gefaseerd. De oorspronkelijke en gedetailleerd uitgewerkte verhuisplanning wordt zo goed mogelijk aangehouden. Op 18 september sluit ZNA Stuivenberg definitief de deuren. ​ 

Druk wegnemen van naburige spoeddiensten

De beslissing komt er na de elektriciteitsproblemen waarmee ZNA Stuivenberg sinds woensdagochtend kampt. De spoedgevallendienst ondervindt er zware gevolgen van de stroomstoring doordat er geen medische beeldvorming (röntgenfoto’s en scans) meer mogelijk is. Dat beperkt de mogelijkheden, waardoor patiënten naar naburige spoeddiensten moeten. In ZNA Cadix is vandaag wel medische beeldvorming beschikbaar.

Spoed open vanaf 13 uur voor brede publiek

De eerste uren kunnen patiënten zich met eigen vervoer aanmelden, zoals dat in elke spoedgevallen dienst kan. Ambulances worden door de noodcentrale vanaf 17 uur weer naar de spoed van ZNA Cadix gestuurd. Patiënten die met de MUG (mobiele urgentiegroep, met een spoedarts en spoedverpleegkundige) of de PIT (paramedisch interventieteam, met een spoedverpleegkundige) worden vervoerd, rijden voorlopig nog naar andere spoeddiensten.

Stewards aan de spoed van ZNA Stuivenberg zullen patiënten die op eigen kracht toekomen verwijzen naar ZNA Cadix. ​ Er komen ook affiches over de sluiting die verwijzen naar ZNA Cadix.

Patiënten die meer uitgebreide zorg nodig hebben dan wat we in ZNA Cadix kunnen voorzien, bijvoorbeeld heelkundige ingrepen of grotere technische onderzoeken, worden mogelijk overgebracht naar andere ziekenhuizen tot na de verhuis van alle diensten vanuit ZNA Stuivenberg.

 

Ingang spoed aan voorkant en via helling naar de ondergrondse parking

De spoed in ZNA Cadix ligt op verdieping -1 en is bereikbaar via de een ingang aan de voorkant en de helling naar de ondergrondse parking.

 

Tom Van de Vreken

Woordvoerder, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op 8 sites omvat de groep 3 algemene ziekenhuizen, 7 dagcentra, 6 gespecialiseerde ziekenhuizen en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te wrek. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

[email protected]

www.zna.be