Opnieuw patiënten en bezoekers welkom op geriatrie en revalidatie ZNA Jan Palfijn

Alle tests bij patiënten en personeel negatief op COVID-19

  • Alle medewerkers en patiënten op beide afdelingen COVID-19-vrij
  • Nieuwe patiënten en bezoekers weer welkom vanaf maandag 20 juli

Vanaf maandag 20 juli verwelkomen de afdelingen geriatrie en revalidatie van ZNA Jan Palfijn opnieuw patiënten en bezoekers. Midden juni nam de directie strenge maatregelen om een uitbraak van COVID-19 op beide afdelingen in de kiem te smoren. Naast een opname- en bezoekstop gingen besmette patiënten en medewerkers in quarantaine en werd iedereen op de afdelingen regelmatig getest.

Sinds 5 juli hebben de tests geen nieuwe gevallen opgeleverd, wat betekent dat alle patiënten en medewerkers op de betrokken afdelingen virusvrij zijn. Hierdoor kan het normale leven op beide afdelingen veilig hervatten. De overige afdelingen van ZNA Jan Palfijn bleven al die tijd normaal werken.

Tom Van de Vreken

Woordvoerder, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op 8 sites omvat de groep 3 algemene ziekenhuizen, 7 dagcentra, 6 gespecialiseerde ziekenhuizen, een psychiatrisch verzorgingstehuis en een woonzorgcentrum. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen te werk en 600 artsen. In totaal telt ZNA circa 2 000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50 000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70 000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600 000.

Contact

Leopoldstraat 26 B-2000 Antwerpen

[email protected]

www.zna.be