Oplossing voor patiënten ZNA Stuivenberg binnen ZAS-netwerk

Stroomproblemen ZNA Stuivenberg - update 7 september

ZNA zal patiënten van ZNA Stuivenberg die waren ingepland voor een ingreep, raadpleging of onderzoek zo veel mogelijk een oplossing bieden binnen het ZAS-netwerk (de geplande fusie van ZNA en GZA Ziekenhuizen). Het plan daarvoor is klaar, ZNA zal de patiënten in kwestie zelf contacteren.

Daarnaast kunnen patiënten met vragen over hun situatie terecht op het infonummer 03 217 77 00 (8-20 uur) en op www.zna.be.

Vrijdag (8 september 2023) daalt het aantal opgenomen patiënten in ZNA Stuivenberg tot 49. 

 

Dringendste operaties binnen ZAS-netwerk 

Door de elektriciteitsproblemen van woensdagavond werden alle operaties, medische beeldvorming en opnames in ZNA Stuivenberg tot en met de verhuis naar ZNA Cadix op 18 september geannuleerd. 

Artsen bekijken welke operaties het meest dringend zijn. De dringendste ingrepen vinden plaats in het ZAS-netwerk. Minder dringende ingrepen volgen na de opening in ZNA Cadix. ​ 

Voor beeldvorming met röntgenfoto’s en een CT-scan zullen patiënten terechtkunnen in ZNA Sint-Erasmus. De nodige apparatuur is daar aanwezig. 

Een derde van de consultaties vindt plaats in een deel van ZNA Stuivenberg dat niet getroffen is door de stroomproblemen. De overige raadplegingen worden verplaatst naar een andere site of uitgesteld. ​ 

 

ZNA PZ Stuivenberg niet getroffen 

ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg is niet getroffen door de stroomproblemen en blijft na de opening van ZNA Cadix op de Stuivenbergsite.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op 8 sites omvat de groep 3 algemene ziekenhuizen, 7 dagcentra, 6 gespecialiseerde ziekenhuizen en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be