Levering 300 nieuwe bedden voor ZNA Cadix gestart

Startschot inrichting ziekenhuis

De eerste bedden zijn vandaag geleverd in ZNA Cadix, het nieuwe ziekenhuis van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen. Dat is het startschot voor de inrichting van het gebouw, waarvan ZNA sinds midden vorige week de eigenaar is. 

Het gaat om 314 ziekenhuisbedden en nog eens 73 bedden voor de psychiatrische afdeling. Alle bedden zijn nieuw, de bedden van ZNA Stuivenberg verhuizen niet mee. Samen met hun uitrusting zijn de bedden goed voor een investering van meer dan een miljoen euro. In maart 2023 neemt ZNA Cadix de fakkel over van ZNA Stuivenberg, dat verhuist naar de nieuwe site aan Park Spoor Noord.

 

Startschot inrichting ziekenhuis

Verpleegkundig directeur Sabine Buntinx van ZNA Stuivenberg licht de aanpak toe:

Met de levering van de bedden is de inrichting van het nieuwe ziekenhuis van start gegaan. Daarbij komt eerst de laagtechnologische uitrusting toe, zoals bedden, kapstokken en wc-rolhouders. De hoogtechnologische toestellen worden dichtbij de opening in maart 2023 geïnstalleerd. Het gaat om 286 gewone ziekenhuisbedden van Hillrom met matras en nachtkastje, en 28 high care bedden van wissner-bosserhoff Belgium voor de afdeling intensieve zorg en het brandwondencentrum. De levering is gespreid over twee weken. De aanbesteding van 73 psychiatrische bedden loopt nog.

 

Niet naar het beddenkerkhof

Voorzitter Els van Doesburg:

De bedden van ZNA Stuivenberg gaan niet naar een beddenkerkhof of opkoper. Ze krijgen een tweede leven in de HBO5-opleiding (hoger beroepsonderwijs) die zal uitbreiden op de Stuivenbergsite. ZNA schenkt de overige bedden aan goede doelen. 

 

Alle ZNA-sites nieuwe bedden in 2024

Deze levering is de tweede fase in de vervanging van meer dan 1 600 gewone ziekenhuisbedden en 85 high care bedden bij ZNA. Vorig jaar kreeg ZNA Middelheim als eerste site 571 nieuw bedden. Na ZNA Cadix volgen ZNA Palfijn en de gespecialiseerde sites ZNA Elisabeth, ZNA Joostens en ZNA Hoge Beuken. In de loop van 2024 zullen alle ZNA-sites nieuwe bedden hebben gekregen.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op elf sites omvat de groep drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, twee medische centra en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be