Zondag gratis kunsttentoonstelling in ZNA Nierkliniek

Kunstwerken geïntegreerd in de zorgruimtes

Op zondag 11 december kan je gratis de kunsttentoonstelling REN ('rén' is Chinees voor 'mens') bezoeken in het vernieuwde nierdialysecentrum van ZNA Middelheim. Een reeks werken van beeldend kunstenaar Annelies Slabbynck werd in de verschillende zorgruimtes geïntegreerd. De kunstenaar en artsen van de ZNA Nierkliniek geven bezoekers zondag toelichting bij het opzet van de tentoonstelling en de verschillende werken.

Annelies Slabbynck (1968) experimenteert met antiek textiel, naaitechnieken en medische objecten. Voor de inrichting van het vernieuwde nierdialysecentrum in ZNA Middelheim creëerde ze een reeks werken die in de zorgruimtes werden geïntegreerd.

Deze esthetische werken maken de harde elementen in een medisch verhaal van een langdurige zorg bespreekbaar. Alle tentoongestelde kunstwerken zijn speciaal gemaakt voor integratie in de ZNA Nierkliniek tijdens de piekperiodes van sanitaire crisis en sociaal isolement in 2020. 

De tentoonstelling is open van 14 tot 18 uur in ZNA Middelheim, Lindendreef 1 in Antwerpen. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Uitleg bij een aantal getoonde werken is te vinden op de website van ZNA .

 

Tom Van de Vreken

Woordvoerder, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op 8 sites omvat de groep 3 algemene ziekenhuizen, 7 dagcentra, 6 gespecialiseerde ziekenhuizen en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te wrek. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

[email protected]

www.zna.be