Op dit moment geen onderling akkoord Medische Raden voor algemene en financiële regeling

De voorbije dagen konden alle artsen van ZNA en GZA Ziekenhuizen hun stem uitbrengen over de algemene en financiële regeling voor ZAS. (De algemene regeling beschrijft de wederzijdse rechten en plichten tussen de artsen en het ziekenhuis. De financiële regeling legt de financiële afspraken vast tussen de artsen en het ziekenhuis en de artsen onderling.)

De Medische Raad van GZA Ziekenhuizen formuleerde een positief advies voor de algemene en de financiële regeling. De Medische Raad van ZNA formuleerde een positief advies voor de algemene regeling, maar gaf met een nipte meerderheid een negatief advies voor de financiële regeling. Daarnaast werden bijkomende vragen tot verduidelijking geformuleerd. De directie bekijkt samen met de Medische Raad van ZNA welke antwoorden ze voor 1 juli kan geven.

ZNA en GZA Ziekenhuizen wachten momenteel ook nog op de uitspraak van de Belgische mededingingsautoriteit (BMA). Die zal mee bepalend zijn voor het uitwerken van toekomstscenario’s. De uitspraak van de BMA wordt ten laatste op 1 juli verwacht.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op elf sites omvat de groep drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, twee medische centra en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be