Fons Duchateau neemt leidende functie op in Netwerk GZA-ZNA

Vanaf 1 juni gaat Fons Duchateau (49) aan de slag als netwerkcoördinator en integratiemanager bij het Netwerk GZA-ZNA. Om deze taak te kunnen opnemen, neemt hij ontslag uit zijn schepenmandaat bij de stad. “De ervaring in de publieke sector, terreinkennis, communicatieskills en leiderschap maken van Duchateau de geknipte man voor deze functie. Ik ben dan ook zeer tevreden dat hij positief op mijn aanbod reageerde”, stelt Etienne Wauters. “Zijn engagement luidt een nieuwe fase in van de samenwerking”.

 

Onder impuls van beide CEO’s (Willeke Dijkhoffz / GZA en Wouter De Ploey / ZNA) werden op verschillende terreinen reeds mooie successen geboekt in de samenwerking tussen beide ziekenhuisgroepen. Deze tandem zal voortaan versterkt worden door Fons Duchateau als Netwerkcoördinator en Integratiemanager. Dat maakt het mogelijk om de komende twee jaar nog intensiever samen te werken aan een verdere integratie van het zorgaanbod en de uitbouw van bijkomend, hooggespecialiseerd zorgaanbod. Het is de intentie de verdere samenwerking te laten uitmonden in een fusie van beide ziekenhuisorganisaties tegen 1 januari 2024.

ZNA en GZA zijn twee toonaangevende ziekenhuisgroepen die het verschil willen maken op het vlak van zorg in de regio Antwerpen. Sinds 2017 bouwen ze samen aan een langdurige, duurzame en geïntegreerde samenwerking. Hiertoe werd eerst een ziekenhuisgroepering opgericht die nadien ook verder evolueerde naar een loco-regionaal ziekenhuisnetwerk.

Namens het Netwerk GZA-ZNA

Dr. Etienne Wauters

Dr. Etienne Wauters

Voorzitter groep GZA

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op 8 sites omvat de groep 3 algemene ziekenhuizen, 7 dagcentra, 6 gespecialiseerde ziekenhuizen en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te wrek. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

[email protected]

www.zna.be