Extra dam tegen delta-variant: 12000 vaccinaties met Johnson & Johnson in Vaccovid

Al na 2 weken beschermd

12000 inwoners van de stad Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem kunnen zich vanaf volgende week dinsdag (13 juli) laten vaccineren met het Johnson & Johnson-vaccin. Zo zijn ze na 2 weken beschermd tegen het coronavirus. Met de actie wil het vaccinatiedorp op Spoor Oost een extra dam opwerpen tegen de oprukkende delta-variant (Indiase variant). Registreren voor vaccinatie kan via de reservelijst Qvax of de lokale corona-infolijn. Inwoners die nog geen afspraak hebben ingeboekt, hebben zo een nieuwe kans om zich te laten vaccineren.

 

“Snel zo veel mogelijk inwoners beschermen”

Els van Doesburg, schepen van Gezondheidszorg en voorzitter ZNA:

“Nu de besmettingen opnieuw toenemen en de delta-variant oprukt , wil ik er alles aan doen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk inwoners te beschermen. Met 12 000 dosissen Johnson & Johnson  werpen we een extra dam op. Na één prik ben je er vanaf, twee weken later ben je  beschermd. Dat is met de huidige schema’s 4 tot 8 weken sneller dan de andere vaccins. ”

In tegenstelling tot de andere vaccins is van het Johnson & Johnson-vaccin maar 1 dosis nodig. Hierdoor zijn deze gevaccineerden al na 2 weken volledig beschermd. Bij het Moderna-vaccin is dat na 6 weken, bij Pfizer na 7 weken en bij AstraZeneca na 10 weken.

 

Tot 20000 vaccins

Wie zich volgende dinsdag wil laten vaccineren met Johnson & Johnson, moet zich registreren op www.qvax.be. Dat kan elke namiddag bij de lokale corona-infolijn op 03 435 95 55.

Tot en met 41 jaar moet je instemmen met het Johnson & Johnson-vaccin. Voor 41-plussers is dat niet nodig.

Momenteel kunnen alleen mensen die nog geen afspraak hebben gemaakt en minstens 18 jaar zich opgeven voor Johnson & Johnson. Het vaccinatiedorp op Spoor Oost werkt aan een oplossing om gemaakte afspraken te annuleren en om te boeken. Bij voldoende interesse zal het vaccinatiedorp ook de dagen na 13 juli vaccineren met Johnson & Johnson. Dat kan oplopen tot 20000 vaccinaties met Johnson & Johnson.

 

Tom Van de Vreken

Woordvoerder, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op 8 sites omvat de groep 3 algemene ziekenhuizen, 7 dagcentra, 6 gespecialiseerde ziekenhuizen en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be