Escape room voor 1300 medewerkers en artsen die naar ZNA Cadix verhuizen

ZNA-medewerkers leren spelenderwijs nieuwe werkplek kennen

Meer dan 1300 ZNA-medewerkers en artsen leren tijdens zeven ​ kennismakingsdagen het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix kennen met een escape-roomspel. Via interactieve opdrachten leren ze in kleine groepjes hun toekomstige werkomgeving en de uitrusting ervan kennen.

In september gaan deze medewerkers van ZNA Stuivenberg en ZNA Erasmus aan de slag op hun nieuwe werkplek.

 

Geen kennismaking in een vergaderzaal

De verhuis naar een nieuw ziekenhuis is niet te vergelijken met intrekken in een andere woning. ZNA Cadix telt 1000 ruimtes, verspreid over 22 verdiepingen en 65000 vierkante meter. 

Verhuiscoördinator Tania Peeters:

“Het is belangrijk dat collega’s die in ZNA Cadix gaan werken goed hun weg kennen en vertrouwd zijn met de uitrusting. Daarom organiseren we verschillende kennismakingsdagen. Geen uiteenzettingen waar mensen een halve dag naar presentaties kijken, maar sessies met best wat actie. Elke doelgroep (zorgpersoneel, artsen, ondersteunende diensten en administratie) krijgt een programma op maat van een halve of een hele dag. Het team dat het snelst van de dienst Spoedgevallen (verdieping -1) op de 16e verdieping geraakt, wint.”

Jonas Douchy van Escape Boxes, dat samen met het projectteam van ZNA het spel uitdacht:

“Via de spelformule met de escape room leren de deelnemers op een interactieve manier hun toekomstige werkplek kennen. In kleine groepjes maken ze op vijf verdiepingen verschillende opdrachten die gelinkt zijn aan de werking van het ziekenhuis. Iedereen vertrekt ondergronds bij de dienst Spoedgevallen, het doel is om zo snel mogelijk de zestiende verdieping te bereiken. Door opdrachten correct op te lossen, gaan er minuten van je tijd. Het wedstrijdelement zorgt voor extra uitdaging.”

 

Laserstralen, UV-lamp en zo weinig mogelijk decibels

Tijdens het spel met de escape room krijgen de deelnemers verschillende opdrachten. Daarbij leren ze meerdere facetten van het gebouw en de werking kennen.

  • Bij verschillende puzzels en raadsels gaat het om de indeling van het gebouw. Bijvoorbeeld de ligging van het restaurant, de apotheek, het laboratorium en de medische beeldvorming.
  • In een ruimte met laserstralen oefenen de medewerkers hoe ze de opbergkastjes en de kledingautomaat moeten gebruiken. Daarbij mogen ze niet door een laserstraal lopen. Voor de oplossing van een andere opdracht is een UV-lamp nodig.
  • Een andere oefening draait om het discreet omgaan met patiëntgegevens.
  • Er is ook een opdracht waarbij de medewerkers de verschillende stappen om een brand te bestrijden in de juiste volgorde moeten zetten.
  • In de stille ruimte moeten de deelnemers bij het uitvoeren van een opdracht zo weinig mogelijk geluid maken.

 

Infomarkt en toesteltraining

Na het spel is er nog een infomarkt over belangrijke onderwerpen als handhygiëne, ergonomisch werken, omgaan met afval en brandveiligheid. Wie met toestellen als bedden, tilliften en medicatiekasten moet werken, krijgt tijdens een toesteltraining uitleg van de leveranciers.


 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op 8 sites omvat de groep 3 algemene ziekenhuizen, 7 dagcentra, 6 gespecialiseerde ziekenhuizen en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be