Cellist Night of the Proms treedt op in vaccinatiedorp Spoor Oost

Bach verzacht het wachten

Cellist Christoph Bunzendahl trad dinsdagmiddag op in het vaccinatiedorp aan Spoor Oost. Van 12 tot 13 uur speelde hij werk van Bach. Onderzoek heeft aangetoond dat klassieke muziek stress, ongemak en angst in een wachtruimte vermindert. Omdat live muziek dit effect intenser maakt, maakte VacCovid graag plaats voor de bekende cellist. Hij treedt op met o.a. het orkest van Night of the Proms. Dit eerste live optreden in VacCovid is een proefvoorstelling, waaraan mogelijk een vervolg komt.

 

Over Christoph Bunzendahl

De Duits-Amerikaanse cellist Christoph Bunzendahl (1977) behaalde zijn Bachelor of Cello Performance in de VS aan de prestigieuze universiteit van Indiana. Zijn master behaalde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen.

Gedurende zijn opleiding kreeg hij les van legendes als Janos Starker, Anner Bylsma, Zara Nelsova, Stephan Kates en Tsuyoshi Tsutsumi. Sinds 2004 is hij fulltime muzikant.

Voor zijn werk doorkruiste hij Europa en grote delen van de Verenigde Staten en Azië. Hij maakte deel uit van diverse orkesten, ​ zoals de United States National Orchestra en de Berliner Symphoniker. Hij speelde samen met grote namen zoals Florence Sitruk, Guy Ben-Ziony en Isabelle Bonesire. Bunzendahl is al 15 jaar een vaste waarde in het orkest van The Night of the Proms en het Erasmus Ensemble.

Samen met violiste Caroline Denys runt hij tot slot ook al enkele jaren de Grand Chamber Music Series in Folkestone (Verenigd Koninkrijk). Hij woont al 20 jaar in Antwerpen.

 

 

youtu.be/LQW47-FDA8Ehttps://youtu.be/LQW47-FDA8E

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op elf sites omvat de groep drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, twee medische centra en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be