92% inboedel ZNA Stuivenberg vindt nieuwe eigenaar

Meeste kopers komen uit België

De veiling van de inboedel van het Antwerpse ziekenhuis ZNA Stuivenberg is een succes: meer dan 92 procent van de loten heeft een nieuwe eigenaar gevonden. Dat is veel meer dan Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) verhoopte.

Aanvankelijk wilde ZNA de volledige inboedel van het ziekenhuis schenken aan Oekraïne. De NGO die dat op zich wilde nemen, bleek echter niet opgewassen tegen die taak. Daarom koos ZNA ervoor om via een veiling zo veel mogelijk uitrusting een tweede leven te geven. Kwestie van zaken die nog perfect bruikbaar zijn niet meteen naar het containerpark te brengen.

 

1460 van de 1582 loten verkocht

In totaal vonden 1460 van de 1582 loten een koper. De meeste kopers komen uit België. Het gaat om o.a. ziekenhuizen, woonzorgcentra, dierenartsen, privépraktijken van artsen en paramedici (zoals kinesisten) en allerlei soorten verenigingen.

CEO Eddy Aerts:

“Dat meer dan 90 procent van de items een tweede leven krijgt, is goed nieuws voor het milieu en de portemonnee van veel mensen. Via de veiling hebben heel wat kopers goed materiaal voor een prikje op de kop kunnen tikken. Daarnaast moet maar een fractie naar het containerpark, waardoor de afvalberg beperkt blijft.”

122 loten - minder dan 8 procent - vond geen nieuwe eigenaar. Het gaat vooral om kantoormeubilair en toestellen die buiten de zorg moeilijk bruikbaar zijn, zoals bedpanspoelers.

 

Opbrengst dekt kosten buitendienststelling, bewaking en poetsen ziekenhuissite

De opbrengst van de veiling gebruikt ZNA om de kosten voor de bewaking, het poetsen en de buitendienststelling van ZNA Stuivenberg te dekken. Het laatste gaat bijvoorbeeld om het verwijderen van de stookinstallatie en de afkoppeling van medische gassen, filterinstallaties van het operatiekwartier en elektronische borden.

 

Ophalen aankopen na herfstvakantie

ZNA Stuivenberg sloot op 18 september 2023 na 138 jaar definitief de deuren. De veiling van de inboedel liep van 9 tot en met 26 oktober. Na de herfstvakantie kunnen de kopers hun aankopen na afspraak komen ophalen.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op elf sites omvat de groep drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, twee medische centra en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be