3e prik voor 9 400 thuiswonende 85-plussers

Deze week 3 vaccinatiedagen op Spoor Oost

Elke thuiswonende 85-plusser uit de stad Antwerpen, Borsbeek, Stabroek, Schoten en Wommelgem kan vanaf nu een afspraak maken voor een derde vaccinatie op www.vaccovid.be. Het gaat om 9 400 inwoners.

De derde prik zorgt ervoor dat de weerstand tegen het coronavirus zo hoog mogelijk blijft. De vaccinaties met Pfizer hebben deze week dinsdag, woensdag en donderdag plaats in het vaccinatiedorp op Spoor Oost. Indien nodig, komen er volgende week extra vaccinatiedagen. Wie verblijft in een woonzorgcentrum, krijgt daar zijn of haar vaccin.

 

Afspraak maken via www.vaccovid.be of lokale corona infolijn

De uitnodigingen zijn maandag (27 september) per mail of per brief vertrokken, bijna een derde daarvan (2 900) per mail. De 85-plussers hoeven echter niet te wachten op hun uitnodiging om een afspraak te maken.

Het vaccinatiedorp vraagt om uiterlijk 30 september een afspraak te maken op www.vaccovid.be. De code hiervoor vinden ze op hun persoonlijk profiel op www.mijngezondheid.be. Als dat niet lukt, kan het ook via de lokale corona infolijn op 03 435 95 55.

Momenteel kunnen alleen 85-plussers een afspraak maken. De vaccinatie van de groep 65- tot en met 84-jarigen gebeurt later.

 

Goedkope taxiritten naar Spoor Oost

Voor de vaccinatie moet je je identiteitskaart en e-ticket van je afspraak meebrengen. Senioren die slecht te been zijn, mogen vlakbij de ingang uitstappen. Er zijn voldoende rolstoelen en begeleiders. In het vaccinatiedorp is een mondmasker verplicht.

Afhankelijk van het vertrekpunt kost een taxirit naar Spoor Oost 5, 10 of 15 euro. Voor Antwerpen, Deurne, Borgerhout en Merksem is dat 5 euro, voor Ekeren, Berchem, Hoboken en Wilrijk 10 euro en voor Linkeroever, Bezali (Berendrecht-Zandvliet-Lillo), Borsbeek, Stabroek, Schoten en Wommelgem is dat 15 euro. Meer informatie is te vinden op https://aptu.be/2021-forfaitprijs-vaccinatieritten.

Tom Van de Vreken

Woordvoerder, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op 8 sites omvat de groep 3 algemene ziekenhuizen, 7 dagcentra, 6 gespecialiseerde ziekenhuizen en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be