28/8: prikdag voor leden van sportclubs op Spoor Oost

Gevaccineerd vóór start schooljaar

Jongeren die lid zijn van een sportclub kunnen zich nog voor de start van het nieuwe schooljaar in groep laten vaccineren. Op zaterdag 28 augustus van 11 tot 15 uur zet het vaccinatiedorp op Spoor Oost de deuren open voor jongeren van 12 tot en met 25 jaar uit de stad Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem.

Inschrijven voor deze speciale vaccinatiedag kan tot en met 24 augustus via het formulier van de Eerstelijnszone Antwerpen. De zes verenigingen die de meeste leden laten vaccineren krijgen een leuke verrassing.

 

"Virus niet binnenbrengen in de klas of thuis"

Schepen van Gezondheidszorg stad Antwerpen Els van Doesburg:

“Het virus niet binnenbrengen in de klas en het niet terug meenemen naar ouders of grootouders: dat is wat we moeten bereiken om het virus steeds verder van ons af te duwen. Als stad ondersteunen we dankbaar alle initiatieven die hiertoe bijdragen”.

Populatiemanager eerstelijnszone Antwerpen dr. Stefaan Vanderborght: 

“Door samen met je clubmakkers een vaccin te halen, laat je zien hoe belangrijk je het vindt om jezelf, je vrienden en supporters te beschermen. Je zorgt ervoor dat je het virus minder snel doorgeeft. Je maakt deel uit van een winnend team." 

 

Pfizer of Johnson & Johnson

Wie minstens achttien is, kan kiezen voor het Johnson & Johnson-vaccin en is na twee weken beschermd. Krijg je het Pfizer-vaccin, dan moet je na drie weken een tweede prik komen halen. 

Als je jonger bent dan vijftien jaar, moet je vergezeld zijn door een ouder of een schriftelijke toestemming bij je hebben. Zonder krijg je geen vaccinatie.

Wie niet kan op 28 augustus of ouder is dan 25 en zich ook wil laten vaccineren, kan zich registreren op de reservelijst www.qvax.be of bellen naar de lokale infolijn (03 435 95 55) voor vaccinatie op een ander moment.

 

Al 54 procent jongeren gevaccineerd

Op 13 augustus waren 41 725 van de 77 188 min-vijfentwintigjarigen van de Antwerpse eerstelijnszones (stad Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek, Wommelgem) gevaccineerd. Dat is 54 procent.

 

Praktisch

De vaccinatiedag voor leden van sportclubs is een initiatief van de Eerstelijnszone Antwerpen, ondersteund door de stad Antwerpen. Dit initiatief wil de vaccinatiegraad verder verhogen.

  • VacCovid, Spoor Oost, Noordersingel, Antwerpen
  • Zaterdag 28 augustus, 11-15 uur
  • Bereikbarheidsinfo: https://vaccovid.be/nl/bereikbaarheid/

 

Stefaan Vanderborght

Populatiemanager, Eerstelijnszone Antwerpen

Michael Lescroart

Woordvoerder, Kabinet Els van Doesburg

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op elf sites omvat de groep drie algemene ziekenhuizen, zeven dagcentra, zes gespecialiseerde ziekenhuizen, twee medische centra en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be