20 muzikanten gaan optreden in vaccinatiedorp Spoor Oost

Meer dan 50 optredens / 3 keer per week live muziek

Vanaf dinsdag 25 mei (12 uur) treden opnieuw muzikanten op in het vaccinatiedorp aan Spoor Oost. Het gesmaakte optreden van cellist Christoph Bunzendahl op 23 maart krijgt zo een vervolg. Drie keer per week zal er live muziek te horen zijn in VacCovid. Met het initiatief geeft de stad Antwerpen professionele muzikanten opnieuw een podium. Ze krijgen ook een vergoeding.

 

Populair klassiek, filmmuziek en folk

Drie dagen per week zal er live muziek zijn in de observatieruimte van het vaccinatiedorp. Een of twee muzikanten brengen dan twee keer veertig minuten bekende klassieke muziek, filmmuziek of folk op een snaarinstrument (cello, viool, altviool, contrabas of gitaar). Cellist Christoph Bunzendahl en violist Pedro Pozos nemen het eerste optreden voor hun rekening.

In totaal zullen een twintigtal muzikanten meer dan vijftig optredens verzorgen, solo of als duo. Veel  muzikanten maken deel uit van Antwerp Philharmonic Orchestra, dat ook de Night of the Proms begeleidt.

 

Over Pedro Pozos

Pedro Pozos is een freelance violist uit Antwerpen, geboren in Veracruz, Mexico. Hij studeerde muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en het Koninklijk Conservatorium van Gent. Pedro is specialist in Mexicaanse folkmuziek en maakt deel uit van het bekende Mariachi Los Tarascos ensemble. Hij is ook lid van het Antwerp Philharmonic Orchestra sinds 2014. Samen met dit orkest tourde hij door heel Europa en in de Verenigde Staten voor de Night of the Proms.

 

Over Christoph Bunzendahl

De Duits-Amerikaanse cellist Christoph Bunzendahl (1977) behaalde zijn Bachelor of Cello Performance in de VS aan de prestigieuze universiteit van Indiana. Zijn master behaalde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen.

Voor zijn werk doorkruiste hij Europa en grote delen van de Verenigde Staten en Azië. Hij maakte deel uit van diverse orkesten, zoals de United States National Orchestra en de Berliner Symphoniker. Hij speelde samen met grote namen zoals Florence Sitruk, Guy Ben-Ziony en Isabelle Bonesire. Bunzendahl is al 15 jaar een vaste waarde in het orkest van The Night of the Proms en het Erasmus Ensemble. Hij woont al 20 jaar in Antwerpen.

Tom Van de Vreken

Woordvoerder, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ziekenhuis Netwerk Antwerpen

Over ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is de grootste gezondheidszorgorganisatie van België. Op 8 sites omvat de groep 3 algemene ziekenhuizen, 7 dagcentra, 6 gespecialiseerde ziekenhuizen en een psychiatrisch verzorgingstehuis. De invloedssfeer van ZNA strekt zich uit over 32 gemeenten. Hiermee bereikt ZNA potentieel ruim een miljoen inwoners. In de stad Antwerpen behaalt ZNA een patiëntenaandeel van 44 procent.

ZNA stelt zo’n 6 300 mensen en 600 artsen te werk. In totaal telt ZNA circa 2000 bedden. Jaarlijks worden ruim 50000 mensen gehospitaliseerd (opgenomen met overnachting) en krijgen meer dan 70000 patiënten een behandeling in dagkliniek. Het aantal ambulante patiënten ligt rond de 600000.

Neem contact op met

Kempenstraat 100 B-2030 Antwerpen

communicatie@zna.be

www.zna.be